Nieuw
Taycan
Vanaf € 87.200,00 (consumentenadviesprijs)
5,4 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
300 kW/408 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
230 km/h
Topsnelheid
WLTP*
25,4 – 20,4
kWh/100 km
0
g/km
Taycan 4S
Vanaf € 110.600,00 (consumentenadviesprijs)
4,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
390 kW/530 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
250 km/h
Topsnelheid
WLTP*
26,0 – 21,0
kWh/100 km
0
g/km
Taycan Turbo
Vanaf € 157.900,00 (consumentenadviesprijs)
3,2 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
500 kW/680 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
WLTP*
26,6 – 22,9
kWh/100 km
0
g/km
Taycan Turbo S
Vanaf € 191.700,00 (consumentenadviesprijs)
2,8 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
560 kW/761 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
WLTP*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km
Terug naar het begin
Soul, electrified.
Taycan Turbo S (WLTP)*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km
De ziel heeft vele facetten, maar geen vaste vorm. Ze is veranderlijk en constant in beweging – en laat zich op veel verschillende manieren zien. Door een glimlach die een maximum aan enthousiasme uitstraalt: bij het zien van de Porsche Taycan. Of door kippenvel over het hele lichaam, veroorzaakt door de 1,2 g acceleratiekracht van de Taycan Turbo S.

360° Ervaring.

Hoogtepunten.

Actieradius.

Met de Taycan komt niet alleen de toekomst binnen handbereik, maar zijn ook verre bestemmingen probleemloos bereikbaar. De actieradius van de Taycan volgens WLTP bedraagt maximaal 416 kilometer (met Performanceaccu Plus). Ook langere afstanden kunnen zo op een ontspannen manier zonder laadstop worden afgelegd.

800V-architectuur.

De Porsche ziel staat voor vermogen. In elk opzicht. Dat bewijst de Taycan ook bij het laden: zijn 800V-architectuur maakt een laadcapaciteit tot wel 270 kW mogelijk. Hierbij is bijvoorbeeld de accu in de Taycan Turbo onder optimale omstandigheden¹ in 5 minuten voldoende opgeladen voor maximaal 100 km actieradius (WLTP) en staat de auto klaar voor iets waar de bestuurder toch al de hele dag van droomt: rijden.

¹Optimale omstandigheden: CCS­snellaadpaal met > 270 kW, > 850 V, accutemperatuur 30 °C tot 35 °C en laadniveau aan het begin 5%.

Aandrijfconcept.

Taycan Turbo S (WLTP)*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km

Het samenspel van de aandrijfcomponenten resulteert in cijfers die niet alleen technisch, maar ook emotioneel imponeren: met tot wel 560 kW (761 pk) overboost-vermogen met Launch Control katapulteren beide motoren de Taycan Turbo S in 2,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Dat is een acceleratiekracht op het niveau van een supersportwagen zoals de 918 Spyder – en dat met een hoge reproduceerbaarheid: er kan meerdere keren achter elkaar worden geaccelereerd, tot een topsnelheid van 260 km/u.

Dynamische flyline.

We voelen meteen wat goed is voor onze ziel – en wat haar inspireert. De Taycan toont zijn fascinatie in een fractie van een seconde: met zijn vloeiende, maar scherpe lijnen en de dynamische flyline. Het design aan de achterzijde valt op door de doorlopende lichtunit en het 'PORSCHE' logo uit driedimensionaal gevormde letters in glaslook. Erop uitgekeken raken? Uitgesloten.

Porsche Advanced Cockpit.

De meest adembenemende momenten van ons leven vergeten we nooit. Ook het interieur van de Taycan is indrukwekkend. Door het multifunctionele GT-sportstuur¹ en de lage sportieve zithouding is de voorpret op het rijden al lang voor de start begonnen. De Porsche Advanced Cockpit met innovatief Curved Display richt zich daarnaast op ultramodern comfort – op maat gemaakt voor een elektriserende rijervaring die blijvend is.

¹In combinatie met Sport Chrono Pakket; standaard bij de Taycan Turbo S.

Bereik indicator.

Met de bereik indicator kunt u het geschatte bereik voor uw rit bepalen. Deze berekening wordt gebaseerd op uw persoonlijke rijprofiel, uw reisomstandigheden en de respectievelijke modeluitvoering. Kies de voor u relevante opties. Bereik indicator. De bereik indicator geeft enkel geschatte waarden, aangezien niet alle factoren die het bereik beïnvloeden (rijstijl, leeftijd en conditie van de accu, etc.) meegenomen kunnen worden. Het werkelijke bereik kan daarom afwijken van de geschatte waarde.

Geschat bereik:

308 km

Uw rijprofiel Uw rijprofiel Met gebruik van het rijprofiel kunt uw dagelijks verkeer individueel weergeven en aangeven of u reist in het stadsverkeer, op provinciale wegen of op de snelweg. De verschillende rijprofielen hebben invloed op het geschatte bereik.

Stad
Provinciale weg
Snelweg

Reisomstandigheden Reisomstandigheden Met de buitentemperatuur regelaar kunt u testen hoe de buitentemperatuur invloed heeft op de afstand. De airconditioning en verwarming hebben grote invloed op het energieverbruik van uw Taycan. Bij het berekenen van de afstand wordt ervan uit gegaan dat de binnentemperatuur op 22°C ingesteld is en de auto is voorverwarmd bij vertrek. Als alternatief kan de airconditioning ingesteld worden op 'ECO PLUS' of volledig uitgeschakeld worden.

Buitentemperatuur
Airconditioning

Modeluitvoering

Wielen

Ontdek de Taycan modellen in detail.

Tot nu toe heeft u een overzicht gekregen van de highlights van de Taycan. Meer details vindt u in deze hoofdstukken.

Porsche - Ontdek de Taycan modellen in detail.
Porsche - Design
Design
Meer over Design
Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taycan Modellen
 

Taycan Modellen

Design.

Puristisch, expressief, tijdloos. Drie kenmerken die elke Porsche beschrijven – en vooral deze, die ons DNA naar een nieuw tijdperk in de automobielindustrie brengt.

Highlights.

Air Curtains.

Luchtinlaten aan de zijkanten vóór de voorwielen – zogenaamde Air Curtains – verbeteren de aerodynamica nog verder door de instromende lucht als een gordijn over de wielen te laten glijden en daardoor luchtwervelingen te minimaliseren.

Matrix led-koplampen met 4 led-spots per koplampunit.

Direct daarboven vinden we het opvallendste kenmerk van de voorzijde: matrix led-koplampen met 4 led-spots per koplampunit¹, die alle lichtfuncties in één onderdeel samenbrengen en lijken te zweven.

¹ Meeruitvoering. Standaard bij de Taycan Turbo en Taycan Turbo S.

Automatisch uitschuivende portiergrepen.

Het silhouet wordt gekenmerkt door een vlakke maar dynamische flyline. Verzonken, automatisch uitschuivende portiergrepen bieden toegang tot het interieur met een lage, sportieve zithouding.

Vaste glazen panoramadak.

Voor het dak zijn er 2 keuzeopties. De geprofileerde variant van licht aluminium met een verlaging in het midden creëert een vorm die aan de autosport doet denken. De andere optie, het vaste glazen panoramadak, zorgt voor een licht en open, ruimtelijk gevoel.

Achterzijde.

Aan de achterzijde valt het design van de glazen doorlopende lichtunit op, alsmede het 'PORSCHE' logo in glaslook. Daarboven: Porsche Active Aerodynamics (PAA) in de vorm van een achterspoiler die in drie stappen kan worden uitgeschoven.

Stoelen.

De naar voren oplopende middenconsole accentueert de lage, sportieve zithouding van de bestuurder. Hij neemt plaats in een stoel die 14-voudig¹ (of tegen meerprijs 18-voudig²) verstelbaar is en is uitgerust met een slanke hoofdsteun.

¹ Standaard bij de Taycan Turbo.
² Standaard bij de Taycan Turbo S.

Multifunctionele sportstuurwiel.

Als het standaard multifunctionele sportstuurwiel nog niet sportief genoeg voor u is, dan kunt u het autosport-rijgevoel maximaliseren met het als meeruitvoering leverbare multifunctionele GT sportstuurwiel¹, dat is voorzien van een rijmodus-schakelaar en een 12-uurmarkering.

¹ In combinatie met Sport Chrono Pakket; standaard bij de Taycan Turbo S.

Advanced Climate Control (2- of 4-zone).

Niet zichtbaar, maar wel voelbaar is de innovatieve klimaatregeling Advanced Climate Control (2- of 4-zones) – een consistente doorontwikkeling van de klassieke automatische airconditioning. Lamelloze luchtroosters worden via het Porsche Communication Management (PCM) incl. online navigatiemodule elektrisch geregeld en zorgen voor een nauwkeurige luchtgeleiding en -verdeling.

Bagageruimte.

Naast de bagageruimte voorin van 84 liter voor kleine bagagestukken biedt de bagageruimte achterin in de Taycan en Taycan 4S nog eens 407 liter¹ opbergruimte. Deze kan zo nodig, dankzij de afzonderlijk neerklapbare rugleuningen, nog verder worden uitgebreid. Dat betekent: de Taycan is een high-tech elektrische sportwagen– en net zo geschikt voor dagelijks gebruik als al zijn voorouders.

¹ Kan afhankelijk van de uitrusting minder zijn.
366 liter bij de Taycan Turbo en Taycan Turbo S.

Sfeerverlichting.

Tegen meerprijs kunt u de Taycan bovendien laten voorzien van sfeerverlichting die het interieur subtiel verlicht. Uiteraard kunt u de kleur en helderheid ervan aan uw smaak aanpassen.

Bestuurdersruimte.

De mechanische knoppen zijn bijna allemaal vervangen door digitale toetsen. Hierdoor oogt het interieur opgeruimder. Hetzelfde principe geldt ook voor de displays. Hiervan zijn er maximaal 4.

16,8 inch Curved Display.

Ook de plaats van het instrumentenpaneel is, kenmerkend voor Porsche, op de bestuurder afgestemd; midden in zijn blikveld bevindt zich een 16,8 inch Curved Display met links en rechts daarvan bedienvelden met Direct Touch Control voor het instellen van licht- en onderstelfuncties.

Communication Management (PCM).

Uw centrale besturingsunit voor audio, navigatie en communicatie: het nieuw vormgegeven Porsche Communication Management (PCM) incl. onlinenavigatie. De weergave van het PCM op het 10,9 inch grote centrale display in het dashboard is geheel volgens uw persoonlijke wensen te configureren, waardoor de voor u belangrijkste functies direct beschikbaar zijn.

8,4 inch bedieningselement in de middenconsole.

Hiermee heeft u, via een deactiveerbare menubalk, toegang tot navigatie, media, telefoon, instellingen en Apple CarPlay. Ook de bagageruimte en de oplaadkleppen kunnen hiermee worden geopend en gesloten. Bovendien kan de laadweergave met de laadstatus van de accu worden weergegeven.

Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Taycan Modellen (WLTP)*
26,6 – 20,4
kWh/100 km
0
g/km
Performance
Meer over Performance
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Porsche - Boordevol emotie en toekomstgericht.
Boordevol emotie en toekomstgericht.
Wat al voor het legendarische model 356 uit 1948 gold, geldt des te meer voor de nieuwe Taycan: een voertuigconcept dat de veranderende tijden op autogebied belichaamt, heeft een ziel nodig met het predicaat Porsche.

Accu en aandrijving.

Performance-accu.

Het grote potentieel haalt de accu van de Taycan uit pouch-cellen, celchemisch geoptimaliseerd voor maximale performance met tegelijkertijd een grote actieradius. De grote uitvoering (Performanceaccu Plus) wordt in de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S ingebouwd en beschikt over 33 modules met in totaal 396 cellen. De compactere Performanceaccu, die standaard in de Taycan en Taycan 4S wordt toegepast, haalt zijn energie uit 28 modules met in totaal 336 cellen.

Bovendien is de accu gebaseerd op 800V-technologie in plaats van de tot nog toe gebruikelijke 400 volt. Het effect: betere prestaties bij het opladen en de aandrijving en tegelijkertijd kleinere kabeldoorsnedes, wat een positieve invloed heeft op het totale gewicht.** Het koelsysteem zorgt ervoor dat de aandrijving in elke situatie optimaal van energie wordt voorzien. En dankzij een uitermate sterk accuframe is ook bij een ongeval een bijzonder hoge veiligheid gewaarborgd.

Synchroonmotor met permanente magneten.

De sleutel tot het ontwerp van een uitstekende aandrijving lag in de consequente voortzetting van het Purpose-Design-concept: geen compromissen in het perfecte samenspel van de aandrijfcomponenten. Zo zijn er in de Taycan 4S, Taycan Turbo en Taycan Turbo S meteen twee synchroonmotoren met permanente magneten ingebouwd – een op elke as – en de Performanceaccu Plus¹ is laag in de bodem geïntegreerd. Het effect: een uitstekende rijdynamiek en een 4-wielaandrijving die in de verschillende rijmodi optimaal op de spreiding tussen efficiency en dynamiek kan worden ingesteld.**

¹ Als meeruitvoering leverbaar voor de Taycan en Taycan 4S. Standaard bij de Taycan Turbo en Taycan Turbo S.

2-traps versnellingsbak.

Een nieuw ontwikkelde, automatisch schakelende 2-traps versnellingsbak op de achteras zorgt voor merkbaar meer dynamiek. De zeer korte overbrenging van de eerste versnelling maakt pittig wegrijden mogelijk, terwijl de lange overbrenging van de tweede versnelling acceleratiereserves biedt voor hoge snelheden.

Overboost-vermogen.

Taycan Turbo S (WLTP)*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km

Het samenspel van de aandrijfcomponenten zorgt voor cijfers die zowel technisch als emotioneel imponeren: met tot wel 560 kW (761 pk) overboost- vermogen met Launch Control katapulteren beide motoren de Taycan Turbo S in 2,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. En dat met een hoge reproduceerbaarheid: er kan meerdere keren achter elkaar worden geaccelereerd en wel tot een topsnelheid van 260 km/u.**

Recuperatie.

Het Porsche Recuperation Management (PRM) werkt innovatief en kan tot wel 90% van de remenergie regenereren. Bij actief remmen wordt eerst de recuperatie geactiveerd. De mechanische rem – intelligent gestuurd door het systeem met blendingfunctie – grijpt pas in als er meer remvermogen nodig is.

Met een buitengewoon hoog recuperatievermogen tot 265 kW kan de Taycan energie terugvoeren naar de accu. Of om precies te zijn: bijvoorbeeld bij een sportieve rijstijl bereikt u tot een derde van uw actieradius door middel van recuperatie. Bij een vertraging door recuperatie van 200 km/u naar 0 kan genoeg elektrische energie worden teruggewonnen voor een actieradius van maximaal 4 km.**

Porsche - Active Aerodynamics.
Active Aerodynamics.
Speciaal voor dynamische ritten is de Taycan uitgerust met het systeem Porsche Active Aerodynamics, dat uit een adaptieve achterspoiler en regelbare koelluchtinlaten bestaat. De achterspoiler schuift, afhankelijk van de rijsituatie, in 3 stappen uit. Bij 90 km/u, 160 km/u en 200 km/u laat hij zien hoe een elektrische auto een sportwagen en een sportwagen een Porsche wordt. De laatste stap Performance zorgt voor optimale rijstabiliteit en maximaal dynamisch potentieel – ideaal voor snelle rondetijden op het circuit.**
Remmen.

De Porsche Surface Coated Brake (PSCB)¹ combineert gietijzeren remschijven met een keramische coating. Deze remmen stralen niet alleen door hun witte remzadels. Andere voordelen zijn de corrosiebestendigheid van de remschijven, ook bij een lange periode van stilstand, en de duidelijk verminderde vorming van remstof. Het resultaat: de wielen en het remsysteem blijven langer schoon.

¹ Als meeruitvoering leverbaar. Standaard bij de Taycan Turbo.

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Of u kiest voor de extreem lichte Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB) – standaard bij de Taycan Turbo S. Ons high performance remsysteem stamt uit de autosport en zorgt vooral bij hoge belastingen voor een korte remweg.

Onderstel.

Adaptieve luchtvering.

De adaptieve luchtvering¹ zorgt voor het perfecte evenwicht tussen comfort en performance. Voor een optimale aerodynamica en uiteindelijk een betere cW-waarde: een grotere actieradius bij maximale prestaties.

¹ Als meeruitvoering leverbaar voor de Taycan. Standaard bij de Taycan 4S, Taycan Turbo en Taycan Turbo S.

Porsche Active Suspension Management.

Voor extra stabiliteit zorgt het onderstel met Porsche Active Suspension Management (PASM). Dit is een elektronische verstelling van het schokdempersysteem, die de schokdemperkracht aan het wegdek en uw rijstijl aanpast. Het gaat storende bewegingen van de carrosserie tegen en zorgt voor meer comfort op alle zitplaatsen.

Smart Lift.

Extra comfort biedt de nieuwe functie Smart Lift¹. Deze innovatieve functie maakt het mogelijk om het onderstelniveau op programmeerbare locaties automatisch te verhogen. Daarnaast wordt op de snelwegen automatisch een op efficiency gerichte niveaustrategie toegepast.

¹ Afhankelijk van het land leverbaar.

Achterasbesturing.

De achterasbesturing¹ stuurt de achterwielen, afh ankelijk van de snelheid, in dezelfde of in tegengestelde richting als de voorwielen. Dat betekent dat de wielbasis – afh ankelijk van de situatie – virtueel wordt verkort of verlengd. Voor meer rijstabiliteit bij hoge snelheden, een betere dwarsversnelling op provinciale wegen en een kleinere draaicirkel in het dagelijks verkeer.

¹Als meeruitvoering leverbaar. Standaard bij de Turbo S.

Porsche Dynamic Chassis Control Sport.

Het stabilisatiesysteem Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport)¹ zorgt voor een sportieve rijdynamiek. Het systeem, dat ook in andere modellen wordt gebruikt, gaat het overhellen van de auto vrijwel volledig tegen en stelt de wielen zo in staat om meer vermogen op de weg te brengen. Bovendien zorgt het ervoor dat de auto minder slingert op een hobbelig wegdek.

¹ Als meeruitvoering leverbaar voor de Taycan 4S, Taycan Turbo en Taycan Turbo S.

Porsche Torque Vectoring Plus

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)¹ verbetert de rijdynamiek en de stabiliteit. Afhankelijk van stuurinslag en -snelheid, gaspedaalstand, giermoment en rijsnelheid verbetert het systeem het stuurgedrag en de stuurprecisie door gericht afremmen van het linker- of rechterachterwiel.

¹Als meeruitvoering leverbaar. Standaard bij de Turbo en Turbo S.

Porsche 4D-Chassis Control.

Om deze systemen perfect te laten samenwerken, hebben we Porsche 4D-Chassis Control ontwikkeld: een geïntegreerde onderstelregeling die de regelapparaten van de afzonderlijke componenten van het onderstel aanstuurt en op elkaar afstemt – voor een optimaal uitgebalanceerde vermogenselektronica in elke situatie.

Volgend hoofdstuk
Laden

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Taycan Modellen (WLTP)*
26,6 – 20,4
kWh/100 km
0
g/km
Laden
Meer over Laden
Laden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taycan Modellen
 

Taycan Modellen

Topsnelheid. Zelfs als ze stilstaan.

Ons laadconcept begint bij de auto: de performanceaccu Plus met de nieuwste lithium-ionentechnologie is gebaseerd op een spanning van 800 V en dus op een systeem dat vergelijkbaar is met dat van onze langeafstandsracer, de 919 Hybrid. Een hogere spanning betekent niet alleen merkbaar meer vermogen en dankzij dunnere kabels een lager gewicht, maar ook kortere laadtijden.**

Thuis en onderweg laden.

Thuis en onderweg laden.

Omdat we niet alleen aan het product denken, maar ook aan de wereld waarin het rijdt, is Porsche zelf betrokken bij de bouw van een uitgebreid laadnetwerk: zowel met eigen oplossingen als samen met IONITY en Electrify America – die langs de snelwegen in Europa, de VS en Canada een uitgebreid snellaadnetwerk hebben opgezet. Via de Porsche Charging Service betalen klanten van de Porsche Taycan 3 jaar geen basistarief bij de bovengenoemde partnernetwerken en laden zij tegen gereduceerde tarieven. Naast de snellaadnetwerken zijn er via de Porsche Charging Service enkele duizenden AC-oplaadmogelijkheden beschikbaar. Daar komen de laadstations van het Porsche Destination Charging netwerk bij geselecteerde bestemmingen, zoals luxehotels en restaurants nog bij.

Mobile Charger.

Voor het opladen gebruikt u standaard de Mobile Charger Plus, die op uw stroomnet is aangesloten. Tegen meerprijs kunt u opladen met de slimme Mobile Charger Connect met touchscreen. De Mobile Charger Connect kunt u bovendien gemakkelijk in de tegen meerprijs leverbare oplaaddock aan de wand van uw garage monteren. Met de Porsche Connect App kunt u de resterende laadtijd of het laadniveau van de accu opvragen.

Porsche Home Energy Manager.

Om uw auto snel en eenvoudig thuis op te laden, is er de Porsche Home Energy Manager: een slim regelapparaat dat in de meterkast wordt ingebouwd en met uw lader communiceert. Het zorgt ervoor dat elektrische verbruikers in uw huishouden van genoeg energie worden voorzien, terwijl de auto in de garage wordt opgeladen. Ook uw eigen zonne-energie kunt u zo doelgericht gebruiken.

Porsche Turbo Charging.

Taycan Turbo (WLTP)*
26,6 – 22,9
kWh/100 km
0
g/km

Daarnaast wordt het Porsche laadnetwerk bij veel Porsche Centra uitgebreid met Porsche Turbo Charging. Hierbij is bijvoorbeeld de accu in de Taycan Turbo onder optimale omstandigheden¹ in 5 minuten voldoende opgeladen voor maximaal 100 km actieradius (WLTP). Dankzij de onboard-lader (DC)² met 150 kW kunt u bovendien gemakkelijk gebruikmaken van openbare 400V-laadstations.**

¹ Optimale omstandigheden: CCS-snellaadpaal met > 270 kW, > 850 V, accutemperatuur 30 °C tot 35 °C en laadniveau aan het begin 5%.
² Afhankelijk van het land als meeruitvoering leverbaar.

Porsche Intelligent Range Manager.

Bovendien kunt u met Porsche Intelligent Range Manager, dat in bepaalde landen tegen meerprijs leverbaar is, op lange afstanden de actieve routegeleiding en de relevante systemen gericht op elkaar laten afstemmen, zodat de reistijd inclusief laadstops, tot een minimum wordt beperkt. Onder andere de topsnelheid en airconditioning worden zo aangepast dat de maximale actieradius zo comfortabel mogelijk en met de beste performance wordt bereikt.

Porsche Charging Service.

En dankzij de Porsche Charging Service wordt het laden bij openbare laadzuilen nog eenvoudiger: met de Charging by Porsche of Porsche Connect App kunt u in veel landen laadzuilen vinden, het laadproces starten en betalen. Aanmelden bij de betreffende aanbieder is niet nodig. Het beheer van de laadprocessen en de afrekening vindt heel gemakkelijk via uw Porsche ID account plaats. Een overzicht van de huidige oplaadmogelijkheden kunt u op elk moment via het Porsche Communication Management van uw auto of in de Charging by Porsche of Porsche Connect App bekijken.

Lees meer over Porsche E-Performance, elektrisch rijden en de sportwagen van de toekomst.

Lees meer over Porsche E-Performance, elektrisch rijden en de sportwagen van de toekomst.

Volgend hoofdstuk
Comfort

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Taycan Modellen (WLTP)*
26,6 – 20,4
kWh/100 km
0
g/km
Comfort
Meer over Comfort
Comfort
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taycan Modellen
 

Taycan Modellen

Porsche - Infotainment.
Infotainment.
Een ander highlight van de Taycan is de naadloze integratie van Apple Music direct in het PCM. Druk op het Apple Music-pictogram om zonder reclame meer dan 70 miljoen nummers en afspeellijsten voor elke stemming te streamen. Of maak op basis van het actuele nummer op de radio uw eigen radiostation op Apple Music. Nieuwe eigenaars van een Taycan kunnen Apple Music maximaal 6 maanden lang gratis gebruiken.¹

¹ Afhankelijk van het land leverbaar. Apple Music-abonnement vereist. Image Courtesy of !K7 Music

Porsche - Voice Pilot.
Voice Pilot.
In de Taycan is Porsche Connect uitgebreid met nieuwe diensten. Eerst en vooral is er de dienst Voice Pilot die een natuurlijke, intuïtieve spraakbediening mogelijk maakt door "Hey Porsche" te zeggen. Uw auto reageert op uitspraken als "Ik heb het koud". Een multimodale bediening via touch- en spraakinvoer is ook mogelijk: wijs de kaart aan en zeg bijvoorbeeld: "Start de routegeleiding hiernaartoe."

Porsche Intelligent Range Manager.

Sneller, verder, comfortabeler. Maximaal comfort door op de route gebaseerde optimalisatie van alle parameters. Laat parameters zoals de airconditioning, snelheidslimiet enzovoort automatisch op basis van de route aanpassen om een zo groot mogelijke actieradius te realiseren.

Stuurbekrachtiging Plus.

Bij Porsche draait alles om een perfecte wegligging - en dus om rijplezier. De stuurbekrachtiging Plus versterkt dit nog eens extra. Ze past de besturing dynamisch aan uw snelheid aan: En niet alleen bij hoge snelheden, maar ook bij lage snelheden.

Porsche InnoDrive.

De versmelting van hulpsysteem en rijplezier. Verkeersborden en het verloop van de weg worden van tevoren herkend en de snelheid wordt overeenkomstig aangepast. Door het inschakelen van de richtingaanwijzers constateert het systeem dat u wilt afslaan en wordt de snelheid automatisch verlaagd.

Active Lane Keeping.

Zorg dat u in het spoor blijft. Bij hoge snelheden houden doorlopende stuuringrepen u in het midden van de rijstrook. Ook bij lage snelheden in de file ondersteunt uw auto u en volgt deze het verloop van de weg.

Hulpsystemen.

Porsche InnoDrive.

Als onderdeel van het slimme systeem Porsche InnoDrive kijkt de adaptieve cruise control tot 3 kilometer vooruit. Door informatie van de radar- en videosystemen samen te voegen met navigatiegegevens, herkent het systeem snelheidsbeperkingen en het verloop van de weg ruim van tevoren en past het de snelheid en rijstrategie afhankelijk van de gekozen rijmodus hierop aan.

Active Lane Assist & file-assistent.

Ook de Active Lane Assist die de Taycan door zowel langs- als dwarsgeleiding in het midden van de rijstrook en op vaste afstand tot uw voorligger houdt, is een integraal onderdeel van dit systeem – net als de file-assistent, die de auto bij files in het midden van de rijstrook houdt. Dit zorgt voor meer comfort tijdens lange ritten.

Rijstrookwisselhulp & nachtzichtassistent.

De rijstrookwisselhulp waarschuwt voor een voertuig in de dode hoek als u van rijstrook wisselt – heel handig bij het rijden op de snelweg. En in het donker biedt de nachtzichtassistent ondersteuning met een infraroodcamera: voetgangers en dieren worden op een warmtebeeld met een kleur weergegeven.

Comforttoegang.

De comforttoegang herkent de code die in de autosleutel is opgeslagen, dus u kunt de autosleutel in uw zak of tas laten. U start de Taycan met de E-power knop links naast het stuurwiel of door de keuzehendel in een rijstand te zetten.

Surround View en actieve inparkeerondersteuning.

Aan het einde van de reis biedt uw auto u een andere functie: de actieve inparkeerondersteuning neemt de besturing en het voor- en achteruit rijden in de Taycan van u over. Surround View 3D biedt optimaal zicht rondom bij het eigenhandig in- en uitparkeren. U kunt het perspectief zelf beïnvloeden. Voor nog meer veiligheid zorgen de manoeuvreerassistent, de uitstapwaarschuwing en de uitparkeerassistent.

Online zoeken.

Je Taycan is niet alleen snel op weg. Het is ook een snelle zoekmachine. Ga online en zoek naar bestemmingen, restaurants of hotels. Met veel extra informatie zoals reviews en prijzen.

Navigatie en satellietkaart.

Verkeer: een gemeenschappelijk kenmerk op veel wegen, maar een kenmerk dat Porsche-bestuurders gemakkelijk kunnen vermijden. Dankzij de realtime verkeersgegevens wordt uw route onmiddellijk bijgewerkt, zodat u bij eventuele vertragingen onderweg onmiddellijk wordt omgeleid als dat nodig is.

Charging Planner.

Efficiënt, vooral als het gaat om het opladen. Op weg naar een langere reis? De laadplanner berekent de optimale route voor u, rekening houdend met uw huidige laadstatus en de benodigde laadtijd. Dit zorgt ervoor dat u altijd de snelste route neemt, omdat de meest geschikte oplaadpunten zijn geselecteerd voor een naadloze en efficiënte reis.

Porsche Connect App.

Alles onder controle. Wilt u het resterende bereik van uw Taycan weten? Wilt u uw huidige laadstatus controleren, instellen hoe lang u wilt laden of gewoon uw gewenste binnentemperatuur instellen? Dit alles kunt u doen met uw smartphone, dankzij de intuïtieve Porsche Connect app.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Volgend hoofdstuk
Modellen & data

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Taycan Modellen (WLTP)*
26,6 – 20,4
kWh/100 km
0
g/km

Taycan model selecteren & configureren.**

Geselecteerd
Taycan
Nieuw
Porsche Taycan
WLTP*
25,4 – 20,4
kWh/100 km
0
g/km
Vanaf € 87.200,00 (consumentenadviesprijs)
5,4 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
300 kW/408 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
230 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Taycan 4S
Porsche Taycan 4S
WLTP*
26,0 – 21,0
kWh/100 km
0
g/km
Vanaf € 110.600,00 (consumentenadviesprijs)
4,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
390 kW/530 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
250 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Taycan Turbo
Porsche Taycan Turbo
WLTP*
26,6 – 22,9
kWh/100 km
0
g/km
Vanaf € 157.900,00 (consumentenadviesprijs)
3,2 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
500 kW/680 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Taycan Turbo S
Porsche Taycan Turbo S
WLTP*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km
Vanaf € 191.700,00 (consumentenadviesprijs)
2,8 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
560 kW/761 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
Taycan
Vanaf € 87.200,00 (consumentenadviesprijs)
Prijs
5,4 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
300 kW/408 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
230 km/h
Topsnelheid
WLTP*
25,4 – 20,4
kWh/100 km
0
g/km
Hoogte
1.395 - 1.394 mm
Breedte
1.966 mm
Lengte
4.963 mm
Wielbasis
2.900 mm

Vermogen tot (kW) (Performanceaccu) 240 kW
Vermogen tot (kW) (Performanceaccu Plus) 280 kW
Vermogen tot (pk) (Performanceaccu) 326 pk
Vermogen tot (pk) (Performanceaccu Plus) 380 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW) (Performanceaccu) 300 kW
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW) (Performanceaccu Plus) 350 kW
Overboostvermogen met Launch Control tot (pk) (Performanceaccu) 408 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (pk) (Performanceaccu Plus) 476 pk
Max. koppel met Launch Control (Performanceaccu) 345 Nm
Max. koppel met Launch Control (Performanceaccu Plus) 357 Nm

Range gecombineerd (WLTP) (Performanceaccu) 354 - 431 km
Range gecombineerd (WLTP) (Performanceaccu Plus) 407 - 484 km
Range stad (WLTP) (Performanceaccu) 382 - 450 km
Range stad (WLTP) (Performanceaccu Plus) 460 - 521 km
Lange afstand range (Performanceaccu) 340 km
Lange afstand range (Performanceaccu Plus) 385 km

Bruto batterijcapaciteit (Performanceaccu) 79,2 kWh
Bruto batterijcapaciteit (Performanceaccu Plus) 93,4 kWh
Netto batterijcapaciteit (Performanceaccu) 71,0 kWh
Netto batterijcapaciteit (Performanceaccu Plus) 83,7 kWh
Maximaal laadvermogen met gelijkstroom (DC) (Performanceaccu) 225 kW
Maximaal laadvermogen met gelijkstroom (DC) (Performanceaccu Plus) 270 kW
Oplaadtijd voor wisselstroom (AC) met 9,6 kW (0 tot 100%) (Performanceaccu) 9,5 h
Oplaadtijd voor wisselstroom (AC) met 9,6 kW (0 tot 100%) (Performanceaccu Plus) 10,5 h
Oplaadtijd voor wisselstroom (AC) met 11kW (0 tot 100%) (Performanceaccu) 8,0 h
Oplaadtijd voor wisselstroom (AC) met 11kW (0 tot 100%) (Performanceaccu Plus) 9,0 h
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met 50kW tot 100km (WLTP) (Performanceaccu) 30,0 min
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met 50kW tot 100km (WLTP) (Performanceaccu Plus) 26,0 min
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met 50kW (5 tot 80%) 93,0 min
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met maximaal laadvermogen (5 tot 80%) 22,5 min

Topsnelheid 230 km/h
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control 5,4 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u met Launch Control (Performanceaccu) 11,5 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u met Launch Control (Performanceaccu Plus) 11,0 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u met Launch Control (Performanceaccu) 17,6 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u met Launch Control (Performanceaccu Plus) 16,5 s
Acceleratie van 80-120km/u (Performanceaccu) 3,0 s
Acceleratie van 80-120km/u (Performanceaccu Plus) 2,7 s

Lengte 4.963 mm
Breedte 1.966 mm
Breedte (zonder spiegels in te klappen) 2.144 mm
Hoogte (Performanceaccu) 1.395 mm
Hoogte (Performanceaccu Plus) 1.394 mm
Luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) 0,22 cW
Wielbasis 2.900 mm
Spoorbreedte voorzijde 1.710 mm
Spoorbreedte achterzijde 1.694 mm
Onbeladen gewicht (DIN) (Performanceaccu) 2.050 kg
Onbeladen gewicht (DIN) (Performanceaccu Plus) 2.130 kg
Onbeladen gewicht (EU) (Performanceaccu) 2.125 kg
Onbeladen gewicht (EU) (Performanceaccu Plus) 2.205 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.795 kg
Maximaal laadvermogen (Performanceaccu) 745 kg
Maximaal laadvermogen (Performanceaccu Plus) 665 kg
Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem 75 kg

Volume bagageruimte, voor 84 l
Volume bagageruimte, achter 407 l

Elektrisch verbruik laag (WLTP) (Performanceaccu) 21,9 - 18,9 kWh/100 km
Elektrisch verbruik laag (WLTP) (Performanceaccu Plus) 22,6 - 19,7 kWh/100 km
Elektrisch verbruik middel (WLTP) (Performanceaccu) 21,6 - 18,2 kWh/100 km
Elektrisch verbruik middel (WLTP) (Performanceaccu Plus) 22,0 - 19,1 kWh/100 km
Elektrisch verbruik hoog (WLTP) (Performanceaccu) 21,0 - 17,6 kWh/100 km
Elektrisch verbruik hoog (WLTP) (Performanceaccu Plus) 21,6 - 18,2 kWh/100 km
Elektrisch verbruik extra-hoog (WLTP) (Performanceaccu) 26,1 - 21,5 kWh/100 km
Elektrisch verbruik extra-hoog (WLTP) (Performanceaccu Plus) 26,3 - 22,1 kWh/100 km
Elektrisch verbruik gecombineerd (WLTP) (Performanceaccu) 24,8 - 20,4 kWh/100 km
Elektrisch verbruik gecombineerd (WLTP) (Performanceaccu Plus) 25,4 - 21,5 kWh/100 km
Elektrisch verbruik stad (WLTP) (Performanceaccu) 21,8 - 18,5 kWh/100 km
Elektrisch verbruik stad (WLTP) (Performanceaccu Plus) 22,3 - 19,3 kWh/100 km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 0 - 0 g/km

Performanceaccu Vanaf € 87.200,00 (consumentenadviesprijs)
Performanceaccu Plus

Configurator.

Porsche - Contact.

Contact.

Neem contact op met een Porsche Centrum, vraag informatiemateriaal aan of schrijf u in voor het exclusieve Porsche News.