Taycan 4S
Vanaf € 110.700,00 (consumentenadviesprijs)
4,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
390 kW/530 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
250 km/h
Topsnelheid
WLTP*
26,0 – 21,0
kWh/100 km
0
g/km
Taycan Turbo
Vanaf € 158.000,00 (consumentenadviesprijs)
3,2 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
500 kW/680 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
WLTP*
26,6 – 22,9
kWh/100 km
0
g/km
Taycan Turbo S
Vanaf € 191.800,00 (consumentenadviesprijs)
2,8 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
560 kW/761 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
WLTP*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km
Terug naar het begin
Taycan Turbo S
Car Configurator
 
Highlights
Taycan Turbo S (WLTP)*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km
De Taycan is met zijn innovatieve totaalconcept voorbereid op de toekomst en wordt gekenmerkt door de eigenschappen die bepalend zijn voor élke Porsche: pure emotie en maximaal rijplezier.**
 • 2,8 s
  Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
 • 560 kW/761 pk
  Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
 • 390 - 416 km
  Range gecombineerd (WLTP)
Meer over Highlights
Highlights
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het hart: elektrisch. De ziel: Porsche.

Een accu die spanning opslaat.

Taycan Turbo S (WLTP)*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km

De Taycan draagt een erfenis die tot uitdrukking komt in performance. De nieuwste aandrijftechnologie zorgt ervoor dat zijn vermogen vele malen kan worden gereproduceerd: 2 synchroonmotoren met permanente magneten katapulteren de Taycan Turbo S met maximaal 560 kW (761 pk) overboost-vermogen met Launch Control in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u.**

Een kabel waarmee je dromen kunt voeden.

De Porsche ziel staat voor vermogen. In elk opzicht. Dat bewijst de Taycan ook bij het laden: zijn 800V-architectuur maakt een laadcapaciteit tot wel 270 kW mogelijk. Hierbij is de accu in 5 minuten voldoende opgeladen voor maximaal 100 km actieradius (WLTP) onder optimale omstandigheden¹ en staat de auto klaar voor iets waar de bestuurder al de hele dag aan denkt: rijden.**

¹ Optimale voorwaarden: CCS-snellaadpaal met > 270 kW, > 850 V, accutemperatuur 30 °C tot 35 °C en laadniveau aan het begin 5%.

Een display dat emoties toont.

De Porsche Advanced Cockpit van de Taycan staat bol van toekomstgerichte technologieën en beschikt over maximaal 4 displays. Het volledig digitale Curved Display vormt het middelpunt voor de bestuurder. Maar de Taycan onderscheidt zich pas echt door het gevoel dat u achter het stuur bekruipt: het vertrouwde van een Porsche in combinatie met het onvermijdelijk sneller kloppen van uw hart.

Een luchtinlaat die performance body geeft.

De ziel van een Porsche zit niet alleen vanbinnen, maar ook vanbuiten. De Taycan beschikt net zoals elke andere Porsche over karakteristieke kenmerken zoals de flyline en de sterk geprononceerde spatschermen – waarin voor het eerst de markante Air Curtains zijn toegepast. Deze kenmerken staan voor functionaliteit, aerodynamica en sportiviteit.

Een startknop die toegang geeft tot een nieuw tijdperk.

Is het mogelijk om jezelf te vernieuwen en jezelf tegelijkertijd trouw te blijven? Wij werken daar al meer dan 70 jaar aan en zijn ervan overtuigd dat dat kan. Wat alle Porsche generaties gemeenschappelijk hebben is hun ziel – het resultaat van alle details waaruit ze bestaan. En daarom kan nu ook de nieuwe Taycan aan de linkerkant worden gestart, sleutelloos en geruisloos. Sommige revoluties verlopen nu eenmaal in stilte.

Volgend hoofdstuk
Design
Design
Puristisch, expressief, tijdloos. Drie kenmerken die elke Porsche beschrijven – en dan vooral deze, die ons DNA naar een nieuw tijdperk in de automobielindustrie brengt.
 • Matrix led-koplampen met 4 led-spots per koplampunit
 • Luchtinlaten (Air Curtains)
 • 16,8 inch Curved Display
Meer over Design
Design
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taycan Modellen
 

Taycan Modellen

360°

Ontdek
Ontdek

Highlights

Air Curtains

Luchtinlaten aan de zijkanten vóór de voorwielen – zogenaamde Air Curtains – verbeteren de aerodynamica nog verder door de instromende lucht als een gordijn over de wielen te laten glijden en daardoor luchtwervelingen te minimaliseren.

Matrix led-koplampen met 4 led-spots per koplampunit

Direct daarboven vinden we het opvallendste kenmerk van de voorzijde: matrix led-koplampen met 4 led-spots per koplampunit, die alle lichtfuncties in één onderdeel samenbrengen en lijken te zweven.

Automatisch uitschuivende portiergrepen

Het silhouet wordt gekenmerkt door een vlakke maar dynamische flyline. Verzonken, automatisch uitschuivende portiergrepen bieden toegang tot het interieur met een lage, sportieve zithouding.

Vaste glazen panoramadak

Voor het dak zijn er 2 keuzeopties. De geprofileerde variant van licht aluminium met een verlaging in het midden creëert een vorm die aan de autosport doet denken. De andere optie, het vaste glazen panoramadak, zorgt voor een licht en open, ruimtelijk gevoel.

Achterzijde

Aan de achterzijde valt het design van de glazen doorlopende lichtunit op, alsmede het 'PORSCHE' logo in glaslook. Daarboven: Porsche Active Aerodynamics (PAA) in de vorm van een achterspoiler die in drie stappen kan worden uitgeschoven.

Stoelen

De naar voren oplopende middenconsole accentueert de lage, sportieve zithouding van de bestuurder. Hij neemt plaats in een stoel die 14-voudig (of tegen meerprijs 18-voudig¹ verstelbaar is en is uitgerust met een slanke hoofdsteun.

¹ Standaard bij de Taycan Turbo S.

Multifunctionele sportstuurwiel

Als het standaard multifunctionele sportstuurwiel nog niet sportief genoeg voor u is, dan kunt u het autosport-rijgevoel maximaliseren met het als meeruitvoering leverbare multifunctionele GT sportstuurwiel², dat is voorzien van een rijmodus-schakelaar en een 12-uurmarkering.

² In combinatie met Sport Chrono Pakket; standaard bij de Taycan Turbo S.

Advanced Climate Control (2- of 4-zone)

Niet zichtbaar, maar wel voelbaar is de innovatieve klimaatregeling Advanced Climate Control (2- of 4-zones) – een consistente doorontwikkeling van de klassieke automatische airconditioning. Lamelloze luchtroosters worden via het Porsche Communication Management (PCM) incl. online navigatiemodule elektrisch geregeld en zorgen voor een nauwkeurige luchtgeleiding en -verdeling.

Bagageruimte

Naast de bagageruimte van 81 liter voor kleine bagagestukken voorin biedt de bagageruimte achterin nog eens 366 liter opbergruimte, die zo nodig dankzij de afzonderlijk neerklapbare rugleuningen flexibel kan worden uitgebreid.

Sfeerverlichting

Tegen meerprijs kunt u de Taycan bovendien laten voorzien van sfeerverlichting die het interieur subtiel verlicht. Uiteraard kunt u de kleur en helderheid ervan aan uw smaak aanpassen.

Bestuurdersruimte

De mechanische knoppen zijn bijna allemaal vervangen door digitale toetsen. Hierdoor oogt het interieur opgeruimder. Hetzelfde principe geldt ook voor de displays. Hiervan zijn er maximaal 4.

16,8 inch Curved Display

Ook de plaats van het instrumentenpaneel is, kenmerkend voor Porsche, op de bestuurder afgestemd; midden in zijn blikveld bevindt zich een 16,8 inch Curved Display met links en rechts daarvan bedienvelden met Direct Touch Control voor het instellen van licht- en onderstelfuncties.

Communication Management (PCM)

Uw centrale besturingsunit voor audio, navigatie en communicatie: het nieuw vormgegeven Porsche Communication Management (PCM) incl. onlinenavigatie. De weergave van het PCM op het 10,9 inch grote centrale display in het dashboard is geheel volgens uw persoonlijke wensen te configureren, waardoor de voor u belangrijkste functies direct beschikbaar zijn.

8,4 inch bedieningselement in de middenconsole

Hiermee heeft u, via een deactiveerbare menubalk, toegang tot navigatie, media, telefoon, instellingen en Apple CarPlay. Ook de bagageruimte en de oplaadkleppen kunnen hiermee worden geopend en gesloten. Bovendien kan de laadweergave met de laadstatus van de accu worden weergegeven.

Volgend hoofdstuk
Performance

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Taycan Modellen (WLTP)*
26,6 – 21,0
kWh/100 km
0
g/km
Performance
De sleutel tot succes in het ontwerp van een uitmuntende aandrijving lag in de consequente voortzetting van het Purpose-Design-concept, ofwel: geen compromissen in het perfecte samenspel van de aandrijfcomponenten.**
 • 800V-performance-accu
 • Synchroonmotor met permanente magneten
 • Porsche Recuperation Management (PRM)
Meer over Performance
Performance
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Synchroonmotor met permanente magneten

Zo zijn er in de Taycan 4S, Taycan Turbo en Taycan Turbo S meteen twee synchroonmotoren met permanente magneten ingebouwd – een op elke as – en is de performance-accu laag in de bodem geïntegreerd. Het effect: een uitstekende rijdynamiek en een 4-wielaandrijving die in de verschillende rijmodi optimaal op de spreiding tussen efficiency en dynamiek kan worden ingesteld.**

2-traps versnellingsbak

Een nieuw ontwikkelde, automatisch schakelende 2-traps versnellingsbak op de achteras zorgt voor merkbaar meer dynamiek. De zeer korte overbrenging van de eerste versnelling maakt pittig wegrijden mogelijk, terwijl de lange overbrenging van de tweede versnelling acceleratiereserves biedt voor hoge snelheden.

Overboost- vermogen

Taycan Turbo S (WLTP)*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km

Het samenspel van de aandrijfcomponenten zorgt voor cijfers die zowel technisch als emotioneel imponeren: met tot wel 560 kW (761 pk) overboost- vermogen met Launch Control katapulteren beide motoren de Taycan Turbo S in 2,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. En dat met een hoge reproduceerbaarheid: er kan meerdere keren achter elkaar worden geaccelereerd en wel tot een topsnelheid van 260 km/u.**

Performance-accu

Dit is onder andere te danken aan de performance-accu, die gebaseerd is op 800V-technologie in plaats van de tot nog toe gebruikelijke 400 volt. Het effect: betere prestaties bij het opladen en de aandrijving en tegelijkertijd kleinere kabeldoorsnedes, wat een positieve invloed heeft op het totale gewicht.**

Recuperatie

Het Porsche Recuperation Management (PRM) werkt innovatief en kan tot wel 90% van de remenergie regenereren. Bij actief remmen wordt eerst de recuperatie geactiveerd. De mechanische rem – intelligent gestuurd door het systeem met blendingfunctie – grijpt pas in als er meer remvermogen nodig is. Met een buitengewoon hoog recuperatievermogen tot 265 kW kan de Taycan energie terugvoeren naar de accu. Of om precies te zijn: bijvoorbeeld bij een sportieve rijstijl bereikt u tot een derde van uw actieradius door middel van recuperatie. Bij een vertraging door recuperatie van 200 km/u naar 0 kan genoeg elektrische energie worden teruggewonnen voor een actieradius van maximaal 4 km.**

Onderstel

Adaptieve luchtvering

De adaptieve luchtvering zorgt voor het evenwicht tussen comfort en performance, een optimale aerodynamica en uiteindelijk een betere cW-waarde, wat leidt tot een grotere actieradius bij maximale prestaties.

Porsche Active Suspension Management

Voor extra stabiliteit zorgt het onderstel met Porsche Active Suspension Management (PASM). Dit is een elektronische verstelling van het schokdempersysteem, die de schokdemperkracht aan het wegdek en uw rijstijl aanpast. Het gaat storende bewegingen van de carrosserie tegen en zorgt voor meer comfort op alle zitplaatsen.

Achterasbesturing

De achterasbesturing stuurt de achterwielen, afh ankelijk van de snelheid, in dezelfde of in tegengestelde richting als de voorwielen. Dat betekent dat de wielbasis – afh ankelijk van de situatie – virtueel wordt verkort of verlengd. Voor meer rijstabiliteit bij hoge snelheden, een betere dwarsversnelling op provinciale wegen en een kleinere draaicirkel in het dagelijks verkeer.

Porsche Dynamic Chassis Control Sport

Ook het stabilisatiesysteem Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) zorgt voor een sportieve rijdynamiek. Het systeem, dat ook in andere modellen wordt gebruikt, gaat het overhellen van de auto vrijwel volledig tegen en stelt de wielen zo in staat om meer vermogen op de weg over te brengen.

Porsche Torque Vectoring Plus

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) verbetert de rijdynamiek en de stabiliteit. Afhankelijk van stuurinslag en -snelheid, gaspedaalstand, giermoment en rijsnelheid verbetert het systeem het stuurgedrag en de stuurprecisie door gericht afremmen van het linker- of rechterachterwiel.

Porsche 4D-Chassis Control

Om deze systemen perfect te laten samenwerken, hebben we Porsche 4D-Chassis Control ontwikkeld: een geïntegreerde onderstelregeling die de regelapparaten van de afzonderlijke componenten van het onderstel aanstuurt en op elkaar afstemt – voor een optimaal uitgebalanceerde vermogenselektronica in elke situatie.

Hulpsystemen

Porsche InnoDrive

Als onderdeel van het slimme systeem Porsche InnoDrive kijkt de adaptieve cruise control tot 3 kilometer vooruit. Door informatie van de radar- en videosystemen samen te voegen met navigatiegegevens, herkent het systeem snelheidsbeperkingen en het verloop van de weg ruim van tevoren en past het de snelheid en rijstrategie afhankelijk van de gekozen rijmodus hierop aan.

Active Lane Assist & file-assistent

Ook de Active Lane Assist die de Taycan door zowel langs- als dwarsgeleiding in het midden van de rijstrook en op vaste afstand tot uw voorligger houdt, is een integraal onderdeel van dit systeem – net als de file-assistent, die de auto bij files in het midden van de rijstrook houdt. Dit zorgt voor meer comfort tijdens lange ritten.

Rijstrookwisselhulp & nachtzichtassistent

De rijstrookwisselhulp waarschuwt voor een voertuig in de dode hoek als u van rijstrook wisselt – heel handig bij het rijden op de snelweg. En in het donker biedt de nachtzichtassistent ondersteuning met een infraroodcamera: voetgangers en dieren worden op een warmtebeeld met een kleur weergegeven.

Comforttoegang

De comforttoegang herkent de code die in de autosleutel is opgeslagen, dus u kunt de autosleutel in uw zak of tas laten. U start de Taycan met de E-power knop links naast het stuurwiel of door de keuzehendel in een rijstand te zetten.

Surround View

Surround View biedt optimaal zicht bij het in- en uitparkeren. Zo wordt elke meter in de Taycan een belevenis – bij elke snelheid.

Volgend hoofdstuk
Charging

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Taycan Modellen (WLTP)*
26,6 – 21,0
kWh/100 km
0
g/km
Charging
Ook wat betreft laadduur en actieradius bewijst de Taycan een echte Porsche te zijn. Omdat een sportwagen volgens ons altijd rijklaar moet zijn, doen we er alles aan om het laden zo gemakkelijk mogelijk te maken en in het dagelijks leven te integreren.
 • Porsche Charging Service
 • Porsche Intelligent Range Manager
Meer over Laden
Charging
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taycan Modellen
 

Taycan Modellen

Ons laadconcept begint bij de auto: de performanceaccu Plus met de nieuwste lithium-ionentechnologie is gebaseerd op een spanning van 800 V en dus op een systeem dat vergelijkbaar is met dat van onze langeafstandsracer, de 919 Hybrid. Een hogere spanning betekent niet alleen merkbaar meer vermogen en dankzij dunnere kabels een lager gewicht, maar ook kortere laadtijden.**

Bereik indicator.

Met de bereik indicator kunt u het geschatte bereik voor uw rit bepalen. Deze berekening wordt gebaseerd op uw persoonlijke rijprofiel, uw reisomstandigheden en de respectievelijke modeluitvoering. Kies de voor u relevante opties. Bereik indicator. De bereik indicator geeft enkel geschatte waarden, aangezien niet alle factoren die het bereik beïnvloeden (rijstijl, leeftijd en conditie van de accu, etc.) meegenomen kunnen worden. Het werkelijke bereik kan daarom afwijken van de geschatte waarde.

Geschat bereik:

301 km

Taycan 4S
Taycan Turbo
Taycan Turbo S

Uw rijprofiel Uw rijprofiel Met gebruik van het rijprofiel kunt uw dagelijks verkeer individueel weergeven en aangeven of u reist in het stadsverkeer, op provinciale wegen of op de snelweg. De verschillende rijprofielen hebben invloed op het geschatte bereik.

Stad
Provinciale weg
Snelweg

Reisomstandigheden Reisomstandigheden Met de buitentemperatuur regelaar kunt u testen hoe de buitentemperatuur invloed heeft op de afstand. De airconditioning en verwarming hebben grote invloed op het energieverbruik van uw Taycan. Bij het berekenen van de afstand wordt ervan uit gegaan dat de binnentemperatuur op 22°C ingesteld is en de auto is voorverwarmd bij vertrek. Als alternatief kan de airconditioning ingesteld worden op 'ECO PLUS' of volledig uitgeschakeld worden.

Buitentemperatuur
Airconditioning

Modeluitvoering

Wielen

Thuis en onderweg laden

Omdat we niet alleen aan het product denken, maar ook aan de wereld eromheen, is Porsche ook zelf betrokken bij de bouw van een uitgebreid laadnetwerk: zowel met eigen oplossingen als samen met partners – bijvoorbeeld langs snelwegen.

Mobile Charger

Voor het opladen gebruikt u standaard de Mobile Charger Plus² die aan uw stroomnet is aangesloten. Optioneel laadt u met de slimme Mobile Charger Connect met touchscreen. De Mobile Charger Connect kunt u bovendien gemakkelijk in de tegen meerprijs leverbare oplaaddock aan de wand van uw garage monteren.

² Op zijn vroegst leverbaar vanaf medio 2020.

Porsche Turbo Charging

Daarnaast breidt Porsche Turbo Charging bij geselecteerde Porsche Centra het Porsche laadnetwerk uit. Hier laadt u binnen 5 minuten voldoende energie om maximaal 100 km te kunnen rijden (WLTP) onder optimale omstandigheden². Dankzij de onboardlader (DC) met 50 kW (tegen meerprijs ook met 150 kW) kunt u bovendien gemakkelijk gebruikmaken van openbare 400V-laadstations.**

² Optimale voorwaarden: CCS-snellaadpaal met > 270 kW, > 850 V, accutemperatuur 30 °C tot 35 °C en laadniveau aan het begin 5%.

Porsche Intelligent Range Manager

Bovendien kunt u met Porsche Intelligent Range Manager, dat in bepaalde landen tegen meerprijs leverbaar is, op lange afstanden de actieve routegeleiding en de relevante systemen gericht op elkaar laten afstemmen, zodat de reistijd inclusief laadstops, tot een minimum wordt beperkt. Onder andere de topsnelheid en airconditioning worden zo aangepast dat de maximale actieradius zo comfortabel mogelijk en met de beste performance wordt bereikt.

Porsche Charging Service

Daar komen nog talrijke laadmogelijkheden met wisselstroom (AC) bij restaurants, hotels en in vele stadscentra. U kunt van deze diensten gebruik maken met een Porsche laadpas. Vraag uw Porsche Centrum naar de mogelijkheden.

Lees meer over Porsche E-Performance, elektrisch rijden en de sportwagen van de toekomst.

Lees meer over Porsche E-Performance, elektrisch rijden en de sportwagen van de toekomst.

Volgend hoofdstuk
Connect

Brandstofverbruik en Uitstoot.

Taycan Modellen (WLTP)*
26,6 – 21,0
kWh/100 km
0
g/km
Connect
Het rijden met een Porsche Taycan is een unieke ervaring. En om het nog persoonlijker te maken, bieden we met Porsche Connect een scala aan innovatieve diensten aan. Zo kunt u bijvoorbeeld in real time toegang krijgen tot alle relevante informatie voor uw voertuig, uw omgeving of de hele wereld. Met uw stem of via uw smartphone kunt u ook veel functies binnen en buiten uw Porsche bedienen. Een echte digitale copiloot, zou je kunnen zeggen.
Meer over Connect
Connect
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taycan Modellen
 

Taycan Modellen

Infotainment

Streamen met geïntegreerde Apple Music

Tik op Apple Music op het Taycan-touchscreen om 50 miljoen nummers zonder reclame, afspeellijsten voor elke stemming en de hipste muziek via de Beats 1 wereldwijde livestream te streamen met gratis muziekstreamdata in uw auto. U kunt zelfs uw eigen aangepaste zender maken van elk nummer dat tijdens het rijden vanaf de radio wordt afgespeeld. Nieuwe eigenaren krijgen tot 6 maanden gratis Apple Music.

Apple Music-abonnement vereist. Gratis data voor streaming van muziek in de auto gedurende drie jaar.

Image Courtesy of !K7 Music

Porsche Spraakassistent

Gehoorzaamt elk woord van je. Wilt u de temperatuur instellen, een bestemming in het navigatiesysteem invoeren of een vriend bellen? Twee woorden zijn voldoende: 'Hey Porsche'. De stemassistent begrijpt u gemakkelijk.

Functions on Demand

Porsche Intelligent Range Manager.

Sneller, verder, comfortabeler. Maximaal comfort door op de route gebaseerde optimalisatie van alle parameters. Laat parameters zoals de airconditioning, snelheidslimiet enzovoort automatisch op basis van de route aanpassen om een zo groot mogelijke actieradius te realiseren.

Stuurbekrachtiging Plus.

Bij Porsche draait alles om een perfecte wegligging - en dus om rijplezier. De stuurbekrachtiging Plus versterkt dit nog eens extra. Ze past de besturing dynamisch aan uw snelheid aan: En niet alleen bij hoge snelheden, maar ook bij lage snelheden.

Porsche InnoDrive.

De versmelting van hulpsysteem en rijplezier. Verkeersborden en het verloop van de weg worden van tevoren herkend en de snelheid wordt overeenkomstig aangepast. Door het inschakelen van de richtingaanwijzers constateert het systeem dat u wilt afslaan en wordt de snelheid automatisch verlaagd.

Active Lane Keeping.

Zorg dat u in het spoor blijft. Bij hoge snelheden houden doorlopende stuuringrepen u in het midden van de rijstrook. Ook bij lage snelheden in de file ondersteunt uw auto u en volgt deze het verloop van de weg.

Navigatie

Online zoeken

Je Taycan is niet alleen snel op weg. Het is ook een snelle zoekmachine. Ga online en zoek naar bestemmingen, restaurants of hotels. Met veel extra informatie zoals reviews en prijzen.

Navigatie en satellietkaart

Verkeer: een gemeenschappelijk kenmerk op veel wegen, maar een kenmerk dat Porsche-bestuurders gemakkelijk kunnen vermijden. Dankzij de realtime verkeersgegevens wordt uw route onmiddellijk bijgewerkt, zodat u bij eventuele vertragingen onderweg onmiddellijk wordt omgeleid als dat nodig is.

Charging Planner

Efficiënt, vooral als het gaat om het opladen. Op weg naar een langere reis? De laadplanner berekent de optimale route voor u, rekening houdend met uw huidige laadstatus en de benodigde laadtijd. Dit zorgt ervoor dat u altijd de snelste route neemt, omdat de meest geschikte oplaadpunten zijn geselecteerd voor een naadloze en efficiënte reis.

Porsche Connect App

Alles onder controle. Wilt u het resterende bereik van uw Taycan weten? Wilt u uw huidige laadstatus controleren, instellen hoe lang u wilt laden of gewoon uw gewenste binnentemperatuur instellen? Dit alles kunt u doen met uw smartphone, dankzij de intuïtieve Porsche Connect app.

Porsche - Lees meer over onze Connect diensten.

Lees meer over onze Connect diensten.

Volgend hoofdstuk
Modellen & data

Taycan model selecteren & configureren.**

Geselecteerd
Taycan 4S
Porsche Taycan 4S
WLTP*
26,0 – 21,0
kWh/100 km
0
g/km
Vanaf € 110.700,00 (consumentenadviesprijs)
4,0 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
390 kW/530 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
250 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Taycan Turbo
Porsche Taycan Turbo
WLTP*
26,6 – 22,9
kWh/100 km
0
g/km
Vanaf € 158.000,00 (consumentenadviesprijs)
3,2 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
500 kW/680 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
Geselecteerd
Taycan Turbo S
Porsche Taycan Turbo S
WLTP*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km
Vanaf € 191.800,00 (consumentenadviesprijs)
2,8 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
560 kW/761 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
Taycan Turbo S
Vanaf € 191.800,00 (consumentenadviesprijs)
Prijs
2,8 s
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control
560 kW/761 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW)/Overboostvermogen met Launch Control tot (pk)
260 km/h
Topsnelheid
WLTP*
25,6 – 24,3
kWh/100 km
0
g/km
Hoogte
1.378 mm
Breedte
1.966 mm
Lengte
4.963 mm
Wielbasis
2.900 mm

Vermogen tot (kW) 460 kW
Vermogen tot (pk) 625 pk
Overboostvermogen met Launch Control tot (kW) 560 kW
Overboostvermogen met Launch Control tot (pk) 761 pk
Max. koppel met Launch Control 1.050 Nm

Range gecombineerd (WLTP) 390 - 416 km
Range stad (WLTP) 434 - 477 km
Lange afstand range 340 km

Bruto batterijcapaciteit 93,4 kWh
Netto batterijcapaciteit 83,7 kWh
Maximaal laadvermogen met gelijkstroom (DC) 270 kW
Oplaadtijd voor wisselstroom (AC) met 9,6 kW (0 tot 100%) 10,5 h
Oplaadtijd voor wisselstroom (AC) met 11kW (0 tot 100%) 9,0 h
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met 50kW tot 100km (WLTP) 31,0 min
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met 50kW (5 tot 80%) 93,0 min
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met maximaal laadvermogen tot 100 km (WLTP) 5,5 min
Oplaadtijd voor gelijkstroom (DC) met maximaal laadvermogen (5 tot 80%) 22,5 min

Topsnelheid 260 km/h
Acceleratie van 0 - 100 km/u met Launch Control 2,8 s
Acceleratie van 0 - 160 km/u met Launch Control 6,1 s
Acceleratie van 0 - 200 km/u met Launch Control 9,6 s
Acceleratie van 80-120km/u 1,7 s

Lengte 4.963 mm
Breedte 1.966 mm
Breedte (zonder spiegels in te klappen) 2.144 mm
Hoogte 1.378 mm
Luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) 0,25 cW
Wielbasis 2.900 mm
Spoorbreedte voorzijde 1.690 mm
Spoorbreedte achterzijde 1.655 mm
Onbeladen gewicht (DIN) 2.295 kg
Onbeladen gewicht (EU) 2.370 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.870 kg
Maximaal laadvermogen 575 kg
Maximaal toegestane dakbelasting met Porsche daktransportsysteem 75 kg

Volume bagageruimte, voor 84 l
Volume bagageruimte, achter 366 l

Elektrisch verbruik laag (WLTP) 23,7 - 21,4 kWh/100 km
Elektrisch verbruik middel (WLTP) 22,2 - 20,2 kWh/100 km
Elektrisch verbruik hoog (WLTP) 22,6 - 21,0 kWh/100 km
Elektrisch verbruik extra-hoog (WLTP) 27,7 - 26,1 kWh/100 km
Elektrisch verbruik gecombineerd (WLTP) 25,6 - 24,3 kWh/100 km
Elektrisch verbruik stad (WLTP) 22,8 - 20,7 kWh/100 km
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 0 - 0 g/km

Performanceaccu Plus Vanaf € 191.800,00 (consumentenadviesprijs)

Configurator.

Porsche - Interesse

Interesse

Vraag meer informatie aan bij een Porsche Centrum.