Hoofdnavigatie
Modellen
Hoofdnavigatie

Aerodynamica & Design 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS - Aerodynamica & Design

Aerodynamica & Design

Verbruik / Emissiewaarden 911 GT2 RS (NEDC)*: Brandstofverbruik - gecombineerd (ter indicatieve titel): 11,8 l/100km; Gemiddelde CO2 uitstoot (ter indicatieve titel): 269 g/km

Het design van de nieuwe 911 GT2 RS moet daarom tegenstrijdige eisen zien te verenigen: een zo gunstig mogelijke cw-waarde voor een zo hoog mogelijke topsnelheid enerzijds en een op circuitgebruik afgestemde aerodynamica met een maximale neerwaartse druk anderzijds. Een onmogelijke opgave? Niet voor onze ingenieurs.

De daad bij het woord: de imposante luchtinlaten in het aerodynamisch gevormde front zorgen voor een optimale koeling. De extra luchtuitlaat voor de voorklep komt de doorstroming van de intercooler ten goede en zorgt door de verandering van de luchtstroom tegelijkertijd voor een aerodynamische neerwaartse druk op de vooras. De grootste bijdrage aan de neerwaartse druk levert echter de brede voorspoilerrand. Alle luchtopeningen worden beschermd door titaniumkleurige luchtinlaatroosters.

Autosporttechnologie is ook toegepast bij de wielkastontluchting in de voorspatborden. Lamellen van carbon zorgen ervoor dat de lucht op effectieve wijze uit de voorste wielkasten wordt afgevoerd. Dit vermindert de door de ronddraaiende wielen opgewekte overdruk en daarmee de opwaartse druk. Deze zogenaamde louvres doen – hoe passend – denken aan de kieuwen van een haai.

Een bijzonder functioneel detail: 2 ventilatieopeningen op de voorklep. Deze zogenaamde NACA-luchtinlaten worden reeds bij de raceauto’s uit de 911 GT3 Cup toegepast voor de ventilatie van het interieur. Bij de 911 GT2 RS RS worden ze voor het eerst toegepast op een in serie geproduceerde Porsche voor de ventilatie van het remsysteem, waarbij de cw-waarde op hetzelfde niveau blijft. Hun vorm is ontwikkeld door het National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorloper van de ruimtevaartorganisatie NASA.

Herkenningsteken voor een extreem prestatieniveau: de luchtinlaten aan de zijkanten voor de inlaatluchtkoeling – bij de nieuwe 911 GT2 RS zijn ze bijzonder groot uitgevoerd. Bovendien zijn de dorpels ten opzichte van het voorgaande model nog breder gemaakt, wat de onderzijde groter maakt en daarmee voor meer neerwaartse druk zorgt.

De nieuwe 911 GT2 RS beschikt over de bijzonder brede carrosserie van de 911 Turbo. Zijn indrukwekkende vormtaal springt direct in het oog. De platte en getinte achterlichten met led-techniek aan de achterzijde benadrukken deze krachtige uitstraling.

De vaste achterspoiler van siercarbon levert een grote bijdrage aan het sportieve totaalplaatje. De spoilersteunen zijn van gesmeed aluminium gemaakt, de nieuwe sideplates zijn uitgevoerd in exterieurkleur. Een uitroepteken, maar dan overdwars geplaatst.

De 2 Ram Air-elementen op de motorkap, de stuwdruk-inlaten, zijn eveneens van carbon en zorgen voor verbrandingslucht voor de motor. Specifiek voor de 911 GT2 RS is de bekleding van de achterzijde met grote ventilatieopeningen. Achteraan de onderzijde versterken 4 vinnen het aerodynamische effect van de diffuser.

Waarschijnlijk het opvallendste detail van de nieuwe achterzijdebekleding: de eindpijpen van het stromingsgeoptimaliseerde uitlaatsysteem, dat zorgt voor het karakteristieke en indrukwekkende geluid van de 911 GT2 RS .

Technisch functioneel en optisch fraai: de katalysatoren die bij hoge toerentallen en bij hoge belasting felrood oplichten en door de geopende kleppen te zien zijn – in ieder geval voor degenen die er in slagen om hem te volgen.

Samengevat: een optimale aerodynamica voor op het circuit en een goede cw-waarde tijdens lange rechte stukken. Bij elkaar gebracht in een design dat duidelijke taal spreekt. Hoe zeggen ze dat ook alweer? Geen woorden, maar daden.

Porsche Aerodynamica & Design - Idee 911 GT2 RS

Idee 911 GT2 RS

Porsche Aerodynamica & Design - Aerodynamica & Design

Aerodynamica & Design

Porsche Aerodynamica & Design - Lichtgewicht constructie

Lichtgewicht constructie

Porsche Aerodynamica & Design - Weissach-Pakket

Weissach-Pakket

Porsche Aerodynamica & Design - Motor

Motor

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK)

Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK)

Porsche Aerodynamica & Design - Onderstel

Onderstel

Porsche Aerodynamica & Design - Achterasbesturing

Achterasbesturing

Porsche Aerodynamica & Design - Dynamische motorsteunen

Dynamische motorsteunen

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Active Suspension Management (PASM)

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Stability Management (PSM)

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus)

Porsche Aerodynamica & Design - Wielen

Wielen

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB)

Porsche Aerodynamica & Design - Clubsport-Pakket

Clubsport-Pakket

Porsche Aerodynamica & Design - Interieur

Interieur

Porsche Aerodynamica & Design - GT2 RS Stuurwiel

GT2 RS Stuurwiel

Porsche Aerodynamica & Design - Stoelen

Stoelen

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Track Precision App*

Porsche Track Precision App*

Porsche Aerodynamica & Design - De soundsystemen

De soundsystemen

Porsche Aerodynamica & Design - Het nieuwe Porsche Communication Management (PCM)

Het nieuwe Porsche Communication Management (PCM)

Porsche Aerodynamica & Design - Connect Plus

Connect Plus

Porsche Aerodynamica & Design - Diensten

Diensten

Porsche Aerodynamica & Design - Connect Apps

Connect Apps

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Aerodynamica & Design - Porsche Design Chronograph 911 GT2 RS

Porsche Design Chronograph 911 GT2 RS

Brandstofverbruik en Uitstoot

911 GT2 RS (NEDC)*
11,8
l/100km
269
g/km